Softphone, webphone and VoIP server Forum

HomeHomeDiscussionsDiscussionsMizuDroid Andro...MizuDroid Andro...Encryption with Voip.MSEncryption with Voip.MS
Previous
 
Next
New Post
12/1/2020 6:18 PM
 

I use VOIP.ms as my provider. No matter what settings I choose on Mizudroid, though, I cannot get a TLS connection. It seems that the app used UDP regardless of my settings. It should be noted that none of my other programs (MicroSIP on a Windows PC or GSWave on another Android) have this issue - they both connect securely using TLS.

I did a factory reset of Mizudroid and set the following settings:

  • SIP Server: vancouver3.voip.ms:5061
  • Tunnelling and encryption: always
  • Transport Protocol: TLS
  • Media Encryption: SRTP

I haven't changed any other settings. When I view my registration state, I get "UDP" as the transport protocol. My phone is on Android 11; Mizudroid 3.4.29. I didn't see anything in the logs that was helpful.

Any ideas why this isn't working??

 
New Post
12/2/2020 10:40 PM
 

I got encryption working with Mizudroid and voip.ms but I had to keep "Tunnelling and encryption" set to Automatic. The voip.ms portal shows TLS is used in the registration state. For me it would not register when set to Always.

 
New Post
12/4/2020 4:04 PM
 

Any other changes that you had to make? I'm still seeing a UDP connection on the VOIP.ms dashboard.

 
New Post
12/4/2020 9:24 PM
 

No, I believe those were all the settings required. I assume you enabled Encryption in the voip.ms portal for the (sub)account.

Are you using push notifications? When I used Mizudroid's push proxy, I had some strange behavior while testing different SIP clients and settings because the push proxy registration persists for days. Maybe try without enabling push and/or perhaps on a new voip.ms sub-account.

 
New Post
12/7/2020 4:20 PM
 

That got it - had to turn off push. 

The only other issue I've encountered is a horrible noise when I call out during the "ringing" phase of the call. I get this huge blast of static that stops immediately when the call connects. I've enabled all codecs on the VOIP side: G.711U, G.729a, G.722 (Beta), and GSM. Mizudroid is looking for the "optimal" codec. Any thoughts?

 
New Post
12/8/2020 9:48 AM
 

No idea about the noise, but maybe try a different Ring player in the Media settings. Mine is on Ring stream and it's fine.

 
Previous
 
Next
HomeHomeDiscussionsDiscussionsMizuDroid Andro...MizuDroid Andro...Encryption with Voip.MSEncryption with Voip.MS


You need to register / login to be able to post in the forum